Skip to main content
Dženeral Motors

Dženeral motors povlači još 971.000 automobila

NJUJORK - Američki proizvodjač automobila "Dženeral motors" (General Motors, GM) koji je već pod istragom u SAD, najavio je sinoch povlaccenje joss 971.000 automobila, najviše iz SAD, zbog problema s kontakt-bravom.

U saopštenju preduzeća navodi se da su u pitanju modeli "Ševrolet kobalt", "Pontijak G5" i "Bjuik", proizvedeni izmedju 2008. i 2011. godine.

Ukupno 824.000 automobila biće povučeno iz SAD, a ostatak iz Kanade i Meksika.

GM je do sada povukao 2,6 miliona vozila zbog problema s kontakt-bravom i neaktiviranja vazdušnih jastuka u slučaju sudara.

GM je već pod tri istrage u SAD zbog prethodne ture povlačenja vozila, takodje zbog kontakt-brave koja u vožnji može isključiti motor i blokirati volan, što je dovelo do mnoštva udesa i 12 poginulih.

Preduzeće navodi i da su utvrđeni i problemi sa sedištima, sistemom za snabdevanje motora gorivom i sa neaktiviranjem vazdušnih jastuka.

Sve te popravke će košstati GM oko 300 miliona dolara u prvom ovogodišnjem kvartalu.

Američke vlasti istražuju zašto je GM čekao toliko dugo da to učini iako je znao za problem. Kompanija ima rok do 3. aprila da odgovori na 107 pitanja Agencije za bezbednost drumskog saobraćaja (NHTSA).

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd