Skip to main content
Urgentni centar

POTRESNA PRIČA DOKTORKE IZ BEOGRADA: "Dečak je umirao na stolu, oživljavali smo ga satima!"

Foto: Srbija Danas
“Bilo mi je teško dok sam gledala kako mladić prestaje da diše. Nismo mogli da ga spasimo”, ispričala je doktorka za Srbiju Danas priču od koje joj se i danas ledi krv.

Smrt je ono sa čime se dežurni doktori Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije svakodnevno sreću. Prema njihovim rečima najteže im pada kada je smrtno ugrožen pacijent mlađa osoba ili dete.

Doktorka Dubravka Rajić, sa dežurne kardiologije ispričala je za portal SrbijaDanas.com slučaj koji je na nju ostavio najveći utisak i koji će pamtiti do kraja života.

Urgentni centar Beograd
Foto: Youtube Printscreen/Studio B

“Te večeri bila sam dežurna. Kola Hitne pomoći dovezla su dečaka od 18 godina koji je na treningu izgubio svest i praktično prestao da diše. Dovzen je na reanimaciju u Urgentni centar”, počela je doktorka priču.

Dečak je bio u teškom stanju, i polako je gubio puls. Doktori su radili sve da ga povrate u život.

“Reanimirali smo ga jako dugo. Bilo je veoma stresno gledati mladog dečka kako prestaje da diše. Uspeli smo da ga povratimo”, objasnila je ona.

One su konstantno izložene nasilju, one su beogradseke sestre sa Urgentnog!

Po rečima doktorke nisu znali da li je dečak imao neke smetnje na srcu i šta je prouzrokovalo da dođe do otežane funkije disanja.

Urgentni centar Beograd
Foto: Youtube Printscreen/Studio B

“Sa njim je u Urgentni došao samo trener. Nije znao da nam kaže da li je mladić imao neke zdravstvene problem ranije. Roditelji su došli veoma brzo, ali i oni su negirali da postoji bilo kakva smetnja kod mladića. Ispostavili se potpuno drugačije. Imao je problem sa aritmijom i sa tako oslabljenom funkcijom tišao je svakodnevno na treninge”, prisetila se doktorka.

I danas kada priča o tome doktorka Dubravka, tužnim glasom seća se poslednjih trenutaka dečaka koji je preminuo pred njenim očima.

“Nažalost, nekoliko sati po dolasku mladić je preminuo. Bio je to veoma potresan slučaj i za mene kao i za osoblje”, kaže ona.

"Naša ambulanta je specifična"

Dok se doktorka sa kardiologije setila jedinstvenog slučaja koji će pamtiti celog svog života, dežurne doktorke sa odeljenja za reanimaciju Vanja Mišić i Tijana Todorović, nisu mogle da izdvoje neki slučaj, jer kako kažu tamo dolaze “životno ugroženi pacijenti“.

“Naša ambulanta je specifična ambulanta. Svi pacijenti koji ovde dolaze su jako teški, tako da mi nemamo slučaj koji bismo izdvojili kao najteži. Ovde dolaze i mlađi i stariji traumatizovani pacijenti, najteži i najugroženiji. Jedino što možemo da izdvojimo je to kada dođe neko dete ili traumatizovane mlađe osobe”, rekle su dežurne doktorke.

Pogledajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd