fbpx
Skip to main content
Maja Gojković

Gojković: Sednica o rebalansu budžeta krajem oktobra

Foto: Beta
BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da očekuje da će sednica na kojoj će se razmatrati rebalans budžeta biti krajem oktobra.

Gojković je rekla da će, prema njenim procenama, ta sednica biti krajem oktobra, iako optimisti govore da će biti polovinom oktobra i da će o rebalansu budžeta biti reči na jednoj od prvih narednih sednica.

Predsednica Skupštine Srbije je najavila da će predlog rebalansa budžeta morati da prati set zakona da bi se ispratile sve mere koje je u ekspozeu u obraćanju javnosti najavio premijer Aleksandar Vučić, a koje je vlada utvrdila i da smanjenje plata i penzija mora biti pretočeno kroz određene zakone.

Gojković je potvrdila da će na zasedanju Skupštine, koje počinje danas, biti 11 tačaka dnevnog reda i ocenila da su ključne izmene zakona o javnoj svojini i zakona o poreskoj administraciji.

"Lokalne samouprave i pokrajine nisu uradile svoj deo posla, odnosno nisu prijavile koja imovina pripada lokalnim samoupravama i pokrajinama," istakla je Gojković.

Ona je najavila da će prethodno biti održan kolegijum sa svim šefovima poslaničkih grupa na kojima će se razgovarati o planovima za jesenje redovno zasedanje parlamenta koja će trajati do kraja decembra.

Pročitajte i: 
Gojković: Koncentraciona vlada tokom jeseni
Gojković: Rebalans budžeta očekujem sredinom oktobra 

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
17 Beograd