fbpx
Skip to main content
Beograd na vodi

Gradnja "BG na vodi" na proleće

Foto: Facebook
Beograd - Radovi na izgradnji “Beograda na vodi” počeće na proleće sledeće godine, a u petak će projekat i zvanično biti predstavljen.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar, predstaviće u petak u podne, u obnovljenoj zgradi Beogradske zadruge u Karađorđevoj ulici 48, master plan "Beograd na vodi".

Ovo će biti prvo otkrivanje detalja projekta, tri meseca posle premijere "Beograda na vodi" na međunarodnom sajmu nekretnina u Kanu.

U petak će svečano biti otvoreno i zdanje Beogradske zadruge, rekonstruisani spomenik kulture, sagrađen 1907. godine.

Takođe, biće postavljena velika maketa "Beograda na vodi", pa će građani moći da saznaju sve detalje u vezi sa ovim projektom.

Beograd na vodi
Foto: Facebook
Kao najava događaja, ispred Železničke stanice postavljen je veliki reklamni pano, dužine 30 i visine 12 metara, na kojem je prikazan izgled "Beograda na vodi" i ispisan moto "Slavimo Beograd".

Početak radova najavljen je za proleće sledeće godine, a kula od 210 metara i šoping mol biće prvi objekti koji će se graditi u Savskom amfiteatru, piše Politika.

Arapski partner, kompanija "Igl hils" uložiće 3,1 milijardu dolara u transformaciju desne savske obale i na njoj podići oko dva miliona kvadrata stambeno-poslovnog prostora. Ova kompanija je u obnovu zdanja Beogradske zadruge uložila oko dva miliona evra.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd