Skip to main content
Pauk nosi automobil

HIT: Pogledajte fotku sa američkog sajma automobila, a JUGIĆ u glavnoj ulozi! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
Preplavio je onomad SAD naprečac.

Jugo, ponos mnogih Jugoslovena, je prilično loše prošao kada je pokušao proboj na američko tržište. Jugić je pre tri decenije "preplivao" okean, ali Amerikanci su vrlo brzo procenili da je u pitanju veoma loše i nebezbedno vozilo. Vic iz tog vremena glasi: "Šta je sastavni deo svakog uputstva za upotrebu juga? Autobuski red vožnje." 

O jugu je čak napisana i jedna knjiga. Autor je Džejson Vujić, naše gore list, a knjiga iz 2010. godine zvala se "Yugo - uspon i pad najgoreg automobila u istoriji", koja je prilično dobro prošla u SAD. 

Ipak, šalili se ili ne, i Amerikanci se slažu da jugo ima izvestan sirovi šarm, a to možete videti i na ovoj retkoj fotografiji. 

 

Yugo na americkom sajmu

Posted by Puls Asfalta on петак 10. фебруар 2012.

Možete videti da je jasno istaknuta i cena juga - 3.990 dolara, što je i bio cilj naše auto industrije, da ponude jeftino i svima dostupno vozilo. A i u dobrom je društvu, jedna "buba" i jedan lepi oldtajmer, pod sloganom: "Ista stara ideja". Katastrofalan slogan. I razmaženi Amerikanci su rekli "ne" našem jugu. Šteta, ali bili su u pravu. 

Pročitajte OVDE kako je protekla izložba luksuznih automobila u Beogradu. 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
33 Beograd