Skip to main content
debeli bigl

HITNO NA DIJETU: Bigl ima skoro 40 kilograma! (FOTO)

Fotot: Facebook/onetailatatime
Kejl Čips, ozbiljno gojazan bigl, je podsetnik da morate izvoditi svog psa u šetnju.

Vlasnici Kejl Čipsa, slatkog bigla, odveli su ga u Centar za životinje, gde su svi zaposleni ostali zatečeni. On je definitivno najgojazniji pas kog su ikad videli, obzirom da teži 38,5 kilograma. Prosečna težina bigla je oko 10 kilograma, što znači da je on skoro 4 puta teži.

debeli bigl
Foto: Facebook/onetailatatime

Još ostaje da se proveri da li je možda tiroidna žlezda uzrok ovoj gojaznosti, mada se ipak pretpostavlja da je Čipsov stil života odgovoran za njegovo stanje. Najverovatnije ga vlasnici nisu izvodili u šetnju ili nisu dovoljno brinuli o njemu. Njegovi nokti su bili stvarno dugački a on je i samo na oko delovao debelo.

debeli bigl
Foto: Facebook/onetailatatime

Psi se uglavnom ugoje jer im vlasnici daju biskvite kao dodatke standardnoj ishrani, ne znajući koliko ti biskviti imaju kalorija. Koliko god da je možda naporno, najbolje bi bilo da pažljivo merite koliko ćete dnevno davati hrane vašem ljubimcu.

Naravno, ni treniranje ne sme da se zanemari. Fizičkoj aktivnosti svog psa treba da pristupite kao da se radi o vama. Nemojte ga iscrpljivati dugim šetnjama i istrčavanjima, ali ne treba ni da ga samo držite u kući.

Biglovi su retka rasa koja nema granicu kada se radi o hrani. Bukvalno su u stanju da jedu koliko god mogu.

Kejl Čips će privremeno biti smešten u "hraniteljsku porodicu", dok ne smrša.  

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ljubimci

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
22 Beograd