Skip to main content
Honda Jazz

Honda Jazz stigla među Evropljane (FOTO)

Foto: newspress.co.uk
Finalna verzija koja kreće put serijske proizvodnje biće u salonima već od leta.

Dizajn japanskog džezera biće upadljiv i prepoznatjliv od prvog pogleda. Malo je veći od prethodne varijacije, duži je za 95 mm, a razmak među osovinama je povećan za 30 mm. Honda obećava da će magična (Magic) sedišta doprineti komforu većem nego ikad za ovaj model, ali i funkcionalnosti. 

To podrazumeva da će biti lako ih pomerati "na sto načina". Dokaz: zapremina prtljažnika će od 354 litra kada je zadnja klupa podignuta porasti na čak 884 l kada je oborena.

Honda Jazz
Foto: newspress.co.uk

Da su samo sedišta adut u segmentu komfora, bili bismo razočarani. Zato Honda nudi i svoj Connect sistem sa ekranom od 7 cola za zabavu, ali i podešavanje određenih uređaja koji pomažu vozaču da vožnja bude lakša i da dobije informacije o pregršt parametara.

Pogonski radnik je benzinski 1,3 motor sa 102 konjske snage. Njegovu energiju prenosiće šestostepeni ručni menjač, a drugi u ponudi je CVT prenosnik brzina (CVT je tehnički gledano automatski menjač, ali nema određen broj stepena prenosa, već vozač može u bezbroj načina da artikuliše brzinski potencijal u rasponu od minimalne do maksimalne brzine). 

Detaljnija prezentacija sledi na Ženevskom sajmu automobila.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd