fbpx
Skip to main content
Kosa

Hrvatica koja se nije šišala od rođenja!

Foto: Dino Stanin-Pixsell
Sara Mamić ima kosu dugu 130 cm, a do sada nije skratila nijedan pramen kose.

Kosa
Foto: Dino Stanin-Pixsell

Trinaestogodišnja devojčica kosu pušta od kada se rodila i ne namerava da je skrati. Prema njenim rečima do sada je samo skraćivala šiške kako joj ne bi upadale u oči. Najviše voli kada pliva, a duga kosa se vuče za njom. Tada ima osećaj kao da je mala sirena.

Zanimljivu devojčicu meštani, prijatelji i poznanici iz Lišana Ostrovičkih blizu Benkovca nazivaju "Matovilka". Kada dođe u drugi grad, postaje prava atrakcija zbog neverovatno dugačke kose.

Sara kaže da su joj se na kosu znale zalepiti žvake, ali da ih je uspešno otklonila bez korišćenja makaza. Pre nego što krene u školu kosu raščešlja za nekoliko minuta, dok joj za pranje, sušenje i temeljno češljanje treba i do 7 sati.

Učitelji je redovno kritikuju, jer najčešće nosi punđu i rep. Ukoliko želi neku zahtevniju frizuru, poput pletenica, potrebno je više ruku, zato se uključuje cela porodica - majka i dve sestre, a otac i mlađi brat su podrška sa strane. Sara se ponosi svojom jedinstvenom i negovanom kosom a, kako kaže, zahvaljujući njoj je osvojila i simpatiju.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd