fbpx
Skip to main content
Velja Ilić

Ilić: Premijer odlučuje o promenama u vladi

Foto: Beta
BEOGRAD - Ministar za vanredne situacije i lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da je odluka o promenama u vladi na premijeru Aleksandru Vučiću i da od njega zavisi ko će ostati u kabinetu.

"Odluku ko će biti u vladi donosi premijer. On bira tim s kojim će raditi", rekao je Ilić za "Naše novine", iznoseći lično mišljenje da "ne bi bilo ni pametno ni dobro za zemlju vraćati posle svega u igru (lidera SDS Borisa) Tadića i tu ekipu".

"Ali opet to je moje mišljenje, a odluke donosi premijer", rekao je Ilić, zamoljen da komentarišće "mogućnost da Tadićev SDS uđe u vladu umesto SPS-a" i da "dobije" Ilićev resor.

Prema Ilićevim rečima, premijer je napravio resor za vanredne situacije i on tek treba da se razvije.

"Ako on proceni da mu ne treba, onda neka ga ukine", rekao je Ilić, iznoseći mišljenje da resor neće biti rasformiran, jer je premijer "bio taj koji je procenio koliko je bitna prevencija od elementarnih nepogoda".

Ministar za vanredne situacije je za "Naše novine" rekao da radi na projektima vezanim za klizišta i brze saobraćajnice kroz Srbiju, sa kojima će kada budu gotovi upoznati premijera.

Na pitanje kome bi dao glas da su danas predsednički izbori, Ilić je rekao da su "možda neki prerano počeli da razmišljaju o predsedničkim izborima", a da predsednik Tomislav Nikolić "ima punu podršku građana i treba da ga pustimo da radi svoj posao".

"Zašto bismo bilo šta menjali i razmišljali o promenama ako je nešto dobro", kazao je ministar za vanredne situacije.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd