fbpx
Skip to main content
IM01 konceptni automobil

IM01 za rekord na Nirnburgringu (FOTO)

Foto: Facebook/ilustracija
Rekord Stefana Belofa stariji je od momaka koji su kreirali InMotion, zver ornu ne samo za primat na nemačkoj stazi, već i u 24 časa Le Mana.

Govoreći o nirnburgrinškim rekordima za serijski proizvođene automobile, sedane, hatchbackove sa prednjom vučom, trkačke primerke, skoro uvek zaboravimo temu apsolutnog rekorda. Priču o najboljem vremenu kada se uporede sve katgorije.

Stefan Belof je 1983, u kvalifikacijama za hiljadukilometarsku trku na nemačkoj stazi, krug prešao za rekordnih 6 minuta i 11 sekundi vozeći Porsche 956. U trkačkoj kategoriji, nijedan automobil od tada nije uspeo ni da primiriše Belofljevoj predstavi, da ne govorimo o ostalim, netrkačkim modelima.

InMotion konceptni hibridni automobil
Foto: Facebook

No, grupa studenata iz Ajndhovena spremna je da se uhvati u koštac sa izazovom. Učenici Tehničkog fakulteta i Fontis univerziteta primenjenih nauka dizajnirali su hibridni autmobili InMotion, kraće IM01.

Ispod "kože" kreacije koja sublimira pojavu bolida iz Formule 1 i jurišnika sa Le Mana nalaze se četiri električna motora, kraj svakog točka po jedan. Pored njih, ugrađen je i jedan rotirajući motor za povećanje jačine automobila.

Osim što se nadaju obaranju tridesetogodišnjeg najbržeg vremena na Nirnburgrinu, momci iz Holandije očekuju da dobiju pravo za učešće na 24 časa Le Mana. Optimizam im jezdi na talasu saznanja da su i ranije hibridni koncepti (DeltaWing i Nissanov ZEOD RC) dobili dozvolu za nadmetanje u francuskoj arhitrci.

Par fotografija za vas.

InMotion konceptni hibridni automobil
Foto: Facebook

IM01 konceptni automobil
Foto: Facebook

IM01 konceptni automobil
Foto: Facebook

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd