Skip to main content
devojka u bolnici

IMA 28 GODINA A NIKADA NEĆE POSTATI MAJKA: Učestvovala na humanitarnoj trci i saznala da je smrtno bolesna

Foto: Twitter/Anna Roberts
Ako bude slušala instrukcije lekara, živeće maksimalno 10 godina.

Ališa Barnet je u 28. godini saznala da ima rak pluća i to u četvrtoj, zamakloj fazi. Saznala je sasvim slučajno, tako što se takmičila na biciklističkim dobrotvornim trkama, pa je odlučila da sazna zašto često kašlje.

Doktori nisu mogli da joj kažu koliko vremena joj je još ostalo, ali su je upozorili da ima još maksimum 10 godina.

Moraće ostatak svog života da provede na hemoterapiji i zbog toga neće moći da ima decu. Uprkos ovoj užasnoj prognozi, ona tvrdi da i dalje ima mnoštvo stvari kojima se u životu raduje. Planira da se uda za svog partnera Džona Daglasa 19. decembra nakon njegove prosidbe u Parizu.

– Nisam imala sreće, ali to ne znači da nisam srećna drugim aspektima svog života. Nemam novčanih niti ljubavnih problema, tu su i prijatelji i porodica koji brinu o meni. Jedina stvar na koju sada moram da se fokusiram jeste da ostanem dobro – tvrdi ona.

– U isto vreme počela sam da osećam bol u donjem delu leđa, čak i kada sam ležala. Ali nisam mislila da su te dve stvari povezane. Tek nakon jednog časa vožnje bicikla osetila sam da ne mogu da nastavim dalje. Doktori su sumnjali da imam upalu pluća i poslata sam hitno na rendgen – nastavlja Ališa.

Lekari su joj pripisali antibiotike, ali kada je uvidela da nemaju efekta, posetila je privatnu bolnicu kako bi uradila dodatne testove. Nakon brojnih testiranja, doktori su otkrili neobično veliku količinu tečnosti u njenim plućima i tokom tri dana uspeli su da izvuku skoro dva litra tečnosti iz njenog tela.

Krivac za rak bila je retka mutacija gena koja pogađa jedan odsto svih ljudi koji imaju rak pluća. Osobe sa ovom mutacijom uglavnom su mlađe od ostatka populacije koja ima rak pluća – i većina njih nikada nije pušila cigarete.

Ališino stanje se narednih nedelja značajno pogoršalo, a u isto vreme je počela i sa hemoterapijom u januaru 2015. godine. Svega mesec dana kasnije otišla je u Pariz sa dečkom koji ju je tokom tog putovanja zaprosio.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd