Skip to main content
dečko i devojka

IMALA JE KRVARENJE POSLE SEKSA I ZAMALO UMRLA: U slučaju da vam se ovo dešavalo - ODMAH NA PREGLED!

Foto: Facebook/Sergej Mihalović
Morate voditi računa o svom zdravlju, tako što ćete redovno ići na pregled.

Heder Kiting iz Irske imala je 24. godine kada je dobila neregularna i obilna krvarenja ali je to prepisala kontraceptivnim pilulama. Posebno je plašilo kada je krvarila odmah nakon odnosa sa svojim verenikom. Odlučila je da traži savet ginekologa, ali joj je on rekao da dođe za godinu dana, jer je Papa test u okviru socijalnog tek od 25. godine.

Nije se time zadovoljila, pa je otišla na privatan pregled gde su joj ustanovili rak grlića materice. Imala je sreće što je bolest otkrivena na vreme. Nije imala izbora – morala je da se operiše. Najviše se plašila da nikada neće moći da postane majka, ali je sve na kraju prošlo u redu.

Nažalost, ona je jedna od retkih žena koje rak grlića materice otkriju na vreme pa još i da operacijom sačuvaju reproduktivne organa, ostavljajući joj mogućnost da se ostvari u ulozi majke.

Heder, ovom prilikom, ukazuje na neke od znakova koji suptilno mogu ukazati na ovu kobnu bolest:

  • abnormalno krvarenje između menstrualnog ciklusa
  • bolno i abnormalno krvarenje posle seksualnog odnosa
  • posle menopauze

Heder savetuje svim ženama da redovno odlaze na ginekološke preglede, kako bi uvek imale evidenciju o stanju svojih reproduktivnih organa, jer vam oni mogu spasiti živote. 

Na linku OVDE saznajte na koje načine možete otkriti da bolujete od hlamidije, iako su simptomi potpuno neprimetni. Pogrešno koristite tampone, a toga niste ni svesni - na linku OVDE saznajte u čemu grešite. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd