Skip to main content
Zgrada u Beogradu

IMATE STAN I IZDAJETE GA? Država ima jedno "NEPRIJATNO IZNENAĐENJE" za vas!

Foto: Profimedia
Očekuje se da bi akcijom kojom će rukovoditi Poreska uprava, oblast izdavanja stanova iz sive zone prešla u legalnu, a u državnu kasu svake godine slivalo bi se od poreza najmanje 50 miliona evra godišnje

Država od jeseni počinje veliku akciju kojom bi trebalo da natera stanodavce i podstanare da sklapaju ugovore i da poveća naplatu poreza na prihode na nepokretnosti. U avgustu bi trebalo da počne sveobuhvatna kontrola i kažnjavanje stanodavaca koji ne plaćaju obaveze po osnovu poreza na prihode od nepokretnosti.

AKO STE U DUGOVIMA SADA STE I U PROBLEMU: Izvršitelji od danas postaju "javni" i mogu SVE!

To je delimično uslovljeno zahtevom Međunarodnog monetarnog fonda koji je prilikom poslednje sesije srpskim vlastima naložio da se u suzbijanju sive ekonomije i u toj oblasti mora uspostaviti red.

PLAĆATE RAČUNE ČEKOVIMA? Pažnja, čeka vas neprijatno iznenađenje!

novi stanovi za Vojsku Srbije
Foto: Srbija Danas

Procenjuje se da od 260.000 stanodavaca u Srbiji, samo jedan odsto njih plaća porez na prihode od nepokretnosti čija je stopa 20 odsto.

Navodi se da je MMF zahtevao pojačanu borbu protiv sive ekonomije, a posebno je apostrofirao nedovoljnu ažurnost države u naplati poreza kod rentiranja stanova.

- Zato već narednog meseca treba da krene sveobuhvatna kontrola i kažnjavanje stanodavaca koji ne plaćaju svoje obaveze, a od jeseni akcija će se razmahati punom parom, rekao je izvor za Blic.

UDARAJU PO DŽEPU SAMO TAKO: Na OVOM primorskom mestu za dva piva ćete platiti 1.400 DINARA!

Poreska uprava narednih dana distribuiraće narednih dana u zgradama flajere sa upozorenjem da je neprijavljivanje prihoda po osnovu izdavanja stana poreski prekršaj koji će se kažnjavati.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd