fbpx
Skip to main content
krvav nož

INCIDENT U NIŠKOJ ŠKOLI: Nožem ubo druga u zadnjicu

Foto: Profimedia
NIŠ - Učenik druge godine niške Tehničke škole "12. februar" N.C. (17) ubo je nožem u zadnjicu svog školskog druga M.M. (16) tokom malog odmora, a napad se odigrao u hodniku škole.

Povređeni dečak je zbog obilnog krvarenja zbrinut na niškoj Dečijoj hiruškoj bolnici, a napadača je saslušala policija. Za sada se ne zna zbog čega je N.C. potegao nož na druga iz odeljenja. 

"Pacijent je zadobio ubodnu ranu koja je sanirana. Radi se o ozbiljnoj povredi, koja zahteva bolničko lečenje. On je u stabilnom stanju i nije životno ugrožen", saopštio je Dragoljub Živanović, zamenik direktora Dečije hiruške klinike. 

Snežana Živković, direktorka škole, kaže da je napadnuti dečak primeran učenik, a da je napadač problematičan. 

"Niko od nastavnog osoblja nije bio očevidac napada. Razredna starešina svih tih učenika Valentina Božić obavestila me je da joj je povređeni dečak prišao dok je išla na čas i kazao joj da ga je napao školski drug. M.M. je odmah zbrinut u školskoj ambulanti, a zatim smo pozvali Hitnu pomoć, koja ga je prebacila u bolnicu", rekla je Živkovićeva i dodala da su obavestili i policiju, piše "Informer".

"Za sada ne znamo zbog čega su se deca sukobila. Napadnuti dečak je dobar učenik i sa njim nismo imali nikakvih problema. Međutim, ovaj drugi je ponavljač i problematičan je. Ipak, nismo mogli da pretpostavimo da će u školu doneti nož, a kamoli da će nekog napasti", objasnila je direktorka. 

Ona je istakla da je iznenađena ovim incidentom, posebno jer je još jedan sličan napad dogodio pre samo petnaestak dana. 

"Tada su jednom našem đaku slomljene obe ruke. Iz tog razloga smo pre dve nedelje preduzeli pojačane mere nadzora učenika, uključujući i češće prisustvo policijskih patrola, pa ne mogu da verujem da se pored svega toga incident ponovio. Održaću roditeljski sastanak kako bismo se dogovorili šta dalje da radimo. Mislim da ćemo morati da angažujemo privatno obezbeđenje", rekla je Živković.

U niškoj policijskoj upravi potvrdili su da je došlo do vršnjačkog nasilja, te da je u toku rad na rasvetljavanju ovog incidenta.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd