fbpx
Skip to main content
Vesna

INTERVJU - Vesna Dedić: Ja sam Sanju Marinković naučila zanatom!

Foto: Facebook
''Mislim da Sanja i ja nikada nećemo zajedno raditi neku emisiju, jer smo ona i ja dva različita senzibiliteta. Jedna drugoj smo najveći kritičari'', kaže Vesna za Srbiju Danas.

Čuvena voditeljka i književnica Vesna Dedić je u intervjuu za Srbiju Danas otkrila svoje planove, da li bi ikad vodila emisiju sa dugogodišnjom drugaricom Sanjom Marinković, i kada će otići u penziju.

Izjavili ste za naš portal pre nekoliko dana kako privodite kraju pisanje nove knjige...

- Da, završila sam rad na novom romanu. Jedva čekam da moja publika pročita ''Zagrljaj'', svi će prepoznati moj stil pisanja, al' sam opet pokušala da kažem nešto novo.

EKSKLUZIVNO! Vesna Dedić: Detalji iz mog novog, petog romana

Poznato je da vam je Sanja Marinković veliki prijatelj. Kako ste počeli da se družite?

- Sanja i ja smo radile 10 godina zajedno. Ja sam bila urednik i voditelj ''Jutarnjeg programa subotom'', koji je bio najgledaniji jutarnji program ikada, a Sanja je bila reporter. Nakon toga ona je postala voditelj, a naše druženje je eto počelo iz poslovne saradnje. Mogu slobodno da kažem – ja sam otkrila Sanju Marinković. Ja sam je naučila poslom.

Vesna
Foto: Facebook

Da li biste ikada vodile zajedno emisiju?

- Nikada nismo o tome pričale. Mi zajedno držimo školu novinarstva, zajedno radimo na mnogo projekata, ali mislim da nikada nećemo zajedno raditi neku emisiju, jer smo ona i ja dva različita senzibiliteta. Jedna drugoj smo najveći kritičari i najveća podrška.

Vaša emisija ''Balkanskom ulicom'' je odavno postala kultna. Koji su novi izazovi, koga biste voleli da ugostite, a niste do sada?

- Joj, ima mnogo izazova. Uvek postoji neko. Uvek postoje neki zanimljivi ljudi koji imaju mnogo toga da kažu, a koji nisu do sada, ili nisu na pravi način. Volela bih da se moja emisija emituje još dugo.

Stiče se utisak da stižete sve, i da pišete knjige, spremate i vodite emisiju, držite časove novinarstva, radite na drugim projektima... Kada će biti vreme za pauzu?

- Nema pauze kod mene. Volim svoj posao. Ja planiram da radim emisiju ''Balkanskom ulicom'' sve do svoje pozne starosti. To bih volela, a da li će biti tako videćemo.

Penzija dakle ne dolazi u obzir?

- Biće penzije, tad ću odmarati i uživati. Za jedno 25 godina, pre svakako ne.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Mika's picture

Mika

Sanja Marinkovic moze samo da uci od Vesne.

8 | 7

SD vip

SD parovi

Vremenska prognoza
Fog
-0 Beograd