fbpx
Skip to main content
Kućica za pse

INVENTIVAN ČOVEK: U kućici za pse krio oružja dovoljno za jednu četu

Foto: Youtube Printscreen
Hrvatski organi reda uhapsili su stanovnika Velike Gorice koji je dugo godina skupljao razno oružje, a zatim ga zakopavao i sakrivao u kućici za čovekovog najboljeg prijatelja.

Hrvatska policija privela je Josipa P, starog 47 godina, u akciji borbe protiv nelegalnog posedovanja oružja. Uhapšenik, žitelj Velike Gorice, pravi je primer koliko ljudi mogu da budu dosetljivi, ali ovoga puta sa namerom koja nije naročito pohvalna.

U posedu privedenog pronađena je poveća količina oružja za koje nije imao dozvolu, a koje je sklupljao 15 godina. Od 1995. do 2010. on je preko oglasa kupovao vatreno oružje, streljivo i minske eksplozivne naprave, ali i razne delove za oružje.

U celu kolekciju uložio je nekoliko desetina hiljada kuna. Ipak, svest o nezakonitosti delanja je imao, pa je oružje krio na dva mesta. Deo je pohranio u drveno bure, koje je potomzakopao u zemlju, dok je ostatak krio u kućici za pse, u krovnu konstrukciju.

Ceo plen čine: deset ručnih granata  sa isto toliko detonatora, protivpešadijska mina i elektrodetonator za nju, dve eksplozivne naprave, dve detonatorske kapisle, 267 patrona za lovačko oružje, 1.700 metaka, 230 kapisli, mitraljez, tri magacina sa municijom za mitraljez, tri puške M48, automatsku pušku, bokericu, pušku sa optičkim nišanom, tromblonski nastavak i tako dalje.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd