fbpx
Skip to main content
Islamisti

IS POZIVA U RAT ZA BALKAN! "Sipajte im otrov, postavljajte bombe, ubijajte!" (VIDEO)

Foto: Printscreen/AL HAYAT
Teroristi Islamske države objavili su video snimak u kojem otvoreno prete balkanskim državama, pozivajući muslimane da započnu napade u zemljama u kojim žive.

Video snimak pod nazivom "Čast je u džihadu, poruka Balkancima" traje 22 minuta. Na njemu se na engleskom jeziku govori o istoriji Balkanskog poluostrva i muslimanskih zajednica u regionu, s posebnim akcentom na Albaniju, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu.

Na video snimku su prikazani pripadnici islamske države sa Balkana. Nekoliko njih poziva ostale muslimane da im se pridruže na ratištu u Siriji i Iraku, "gde mogu dostojanstveno i bezbedno da žive sa svojim porodicama". Među njima su Abu Bilkis, poznat pod nadimkom Al Albani i Abu Mukatil, ili Al Kosovo, kao i Abu Muhamed el Bosni.

"Mnogi od vas žale se da ne mogu da puste bradu ili da nose nikab. Sada je vaša šansa, učinite hidžru (iseljenje)", poručio je jedan od boraca, Abu Muhamed el Bosni.

On je poručio gledaocima da "vrate film unazad, u poslednji rat u Bosni i Hercegovini". Kao i u drugim propagandnim snimcima, džihadisti su onima koji ne mogu da emigriraju poručili da pokrenu napade protiv "diktatora na Kosovu, u Makedoniji, Albaniji", kao i na njihove vojske.

"Postavljajte eksploziv ispod njihovih automobila i kuća. Uzmite otrov i sipajte im u jelo ili piće... Ubijajte ih na svakom mestu i gde god stignete", poručili su džihadisti.

Pogledajte i:

 

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd