fbpx
Skip to main content
ISIL u Iraku

ISLAMSKA DRŽAVA PORUČILA: ''Spremamo krvav Božić Zapadu!''

Foto: SD/ilustracija
Da teroristička organizacija Islamske država priprema napad na zemlje Zapada, potvrdio je i Belgijac Dimitri Bontink (42), poznat i kao ''lovac na džihadiste''.

''Zemljama zapada, članicama koalicije koje ubijaju našu braću muslimane, obećavam krvavi Božić'', poručio je borac Islamske države Abu Muhamed Al Adnani naglasivši da će "Božić biti krvav kao što je bio i Bajram". 

Naime, Dimitri, koji je inače odlikovani vojni veteran, od ralja Islamske države uspeo je spasiti svog devetnaestogodišnjeg sina Jejoena. Jejoen je prihvatio islam kada je imao 15 godina, nakon što je počeo izlaziti s devojkom te veroispovesti, poreklom sa Bliskog istoka, čiji su roditelji pripadnici selefijskog pokreta, piše ''Večernji list''.

Džihadisti Islamske države su u Siriji pogubili gotovo 1.500 ljudi u poslednjih pet meseci, otkad su objavili uspostavljanje "kalifata".

U kratkom vremenu uspeli su preobratiti Jejoena koji je otputovao u Siriju gde se pridružio borcima Islamske države. Njegov otac Dimitri Bontink uz njega je spasio još nekoliko mladića iz Evrope.

''Vrlo uticajni izvori rekli su da pripadnici IS-a na Zapadu već pripremaju svoj rat u Evropi'', kaže Bontink naglasivši da deca ne predstavljaju opasnost, nego šefovi Islamske države koje nikad ne vidimo na snimcima. 

''Muškarci koji vode ovu organizaciju donose zlo i dobro su finansirani, a na nišanu imaju evropske države poput Britanije, Francuske i Belgije'', istaknao je Bontink.

Pogledajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
30 Beograd