fbpx
Skip to main content
Kasirka

IZA POLICA SUPERMARKETA LEŽI STRAVIČNA ISTINA: Zamislićete se kad sledeći put uđete u prodavnicu!

Foto: Profimedia/ilustracija
Da li ste nekada primetili nešto slično?

Novinar Ante Tomić otkrio je u svojoj autorskoj kolumni zastrašujuće uslove u kojima rade radnice jednog supermarketa u Vinkovcima, ali i u ostalim delovima Hrvatske.

ODMAH PREKINITE DA IH KUPUJETE! Stručnjaci objavili da su najpopularnije čokoladice KANCEROGENE

Žena dobije platu od 2. 500 kuna ( što je približno 40.000 dinara i za hrvatske standarde predstavlja jako mali iznos). Svakog meseca, uredno, njena plata joj se zlobno smeje, pljuje joj u lice, njenih 40 hiljada je, da ne zaboravi, dvanaest puta godišnje upozori: “Ti si niko! Ti si ništa!” A ona obriše lice i isplače se u toaletu supermarketa. U tesnoj prostoriji zakrčenoj metlama i kutijama oštećene robe zacvili tiho kao štene i ramena joj se zatresu od nečujnih jecaja, ali samo do trenutka kada joj poslovođa ljutito pokuca na vrata i dovikne da je pauza gotova. Ona tada brzo podiže gaćice i pušta vodu, premda nije piškila, i poslušno trči dalje da slaže konzerve, jabuke i šampone, da joj idući mesec ne oduzmu i onih us*anih 40 hiljada.

Prodavnica
Foto: Profimedia

PAZITE SE AKO IDETE U HRVATSKU! Zvaničnici izdali upozorenje - vreba velika opasnost!

Strašna situacija širom zemlje

Žene poput nje stradaju širom ove zemlje. One prolaze iscrpljene i beznadežne mimo nas kao sene, gluvo stoje u redu u apoteci ispred nas ili do nas sede u crkvenoj klupi na nedeljnoj misi, ali mi ne poznajemo pakao u kome one žive. Kao što niko u austrijskom Amstetenu, u spokojnom buržujskom susedstvu čistih belih fasada, podšišanih travnjaka, iščetkanih škotskih ovčara i ljuljaški na hrastovima nije mogao ni da nasluti da njihov ljubazni sused Josef Fricl siluje svoju ćerku, ni mi ne pomišljamo o žalosti i jadu među jarko osvetljenim, dugačkim, prekrcanim policama supermarketa. Ne kontamo da u šarenom obilju voća, sireva, vina, ružičastih šunki i toplog hleba ima neko gladan, ponižen, prestravljen i obespravljen, dok se nekakva sinja blagajnička kukavica ne osmeli da progovori.

Javljaju se one s vremena na vreme, ali nekako sve ređe, a priče su im sve užasnije. Jedna se u Vinkovcima nedavno ispovedila da je i nedeljama i praznicima radila za sramotnih 40 hiljada, ali uz uslov da četvrtinu plate potroši u prodavnici gde je zaposlena, pa još na robu kojoj je istekao rok trajanja. Umesto plate donosila je svojima ubuđale kranjske kobasice i paketiće užeglog margarina. Ohrabreni njenim nastupom, oglasili su se zatim i drugi sa sve neverovatnijim kazivanjima, kako ih je gazda naterao da potpišu blanko otkaz, ili kako su nakon radnog vremena nastavljali da poslužuju svinjsko pečenje u gazdinoj sali za venčanja, ili kako su modre kravlje lešine po njegovoj zapovesti mleli za bolonjeze umake i bureke...

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 6 Pogledaj sve komentare
Pero's picture

Pero

Šta ti je evropski standard! Kod nas to isto imako za 16000 ...

28 | 0
Tuga's picture

Tuga

Bas sad htedoh reci, o cemu vi pricate.. ovde ljudi isto to rade i sanjaju platu od 40 000, posto sam radila to vrlo dobro znam i sta i kako i za koliko rade, prosecna plata u trgovini 21 000, a rade ko konji... sta reci sem -tuga..

21 | 0
kruplj's picture

kruplj

A mi jopet ocemo u EU

11 | 0
trgovkinja's picture

trgovkinja

Kod nas "vinkovaca" u svakom marketu..odlicno znam sta sve trpimo..koje imaju minimalac platu srecne su

4 | 1
trgovkinja's picture

trgovkinja

Kod nas "vinkovaca" u svakom marketu..odlicno znam sta sve trpimo..koje imaju minimalac platu srecne su

4 | 1
Trgo's picture

Trgo

Znan točno sve i sve je istina sta piše a pola toga se još nije otkrilo samo čekam popis takvih dućana

4 | 1

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd