fbpx
Skip to main content

IZA REŠETAKA: Policajac osuđen na 15 meseci

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 meseci zatvora bivšeg glavnog analitičara u Policijskoj upravi Smederevo Dejana Obradovića zbog pokušaja reketiranja T.M., privatnika iz okoline Ćuprije.

Apelacioni sud je tom odlukom, objavljenom na svom sajtu, povećao kaznu Obradoviću za dva meseca zatvora, dok je potvrdio deo presude Višeg suda u Smederevu kojim je obavezan da sudu na ime paušala plati 5.000 dinara, kao i troškove postupka od 341.245 dinara.

Obradović je osuđen za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pokušaju jer je lažno se predstavljajući kao policijski pripadnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pokušao da iznudi 35.000 evra od T.M. kako, navodno, ne bi bio predmet obrade te Službe.

Pošto mu je T.M. rekao da je to veliki iznos i da ne može da mu isplati ceo iznos odjednom, Obradović je pristao na isplatu u dve rate, navodi se u presudi.

Obradovića su uhapsili pripadnici SBPOK-a za unutrašnju kontrolu policije 30. maja 2012. godine, neposredno pošto je u smederevskom kafiću "Kandinski" od T. M. iz Ćuprije primio sumu od 13.600 dolara prethodno obeleženih novčanica.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
5 Beograd