fbpx
Skip to main content
Danilo Ilić

ALBANAC IH IZBACIO IZ KUĆE: Ovo je pravi primer kako je Srbima na Kosovu

Foto: Tanjug
KOSOVSKA MITROVICA - Porodica Ilić iseljena je jutros iz svoje kuće koja se nalazi u centru severnog dela Kosovske Mitrovice nakon što je Albanac na sudu dobio spor da je on vlasnik kuće u kojoj je do danas živela petočlana srpska porodica.

Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću koju je kupio 2002. i da je 2006. godine saznao da je Albanac sa dva svedoka kuću i imanje prebacio na sebe.

Danilo Ilić izjavio je Radiju Kontakt plus da je moralo ovako kako ne bi bilo incidenata, da je probao na sve načine i da nije išlo.

U Kosovskoj Mitrovici jutros je bila jaka koncentracija Kosovske policije koji su kako se pretpostavlja bili spremni da reaguju u slučaju da Ilić ne napusti kuću koja se nalazi uz Osnovnu školu Sv. Sava u strogom centru grada.

“Nisam hteo ni prijatelje ni bilo koga drugog da izlažem opasnosti da budu uhapšeni, maltretirani, da se dogodi možda i nešto gore”, rekao je Ilić i dodao da ima obećanja da ce biti učinjeno sve kako bi sudski spor u vezi kuće koju je kupio bio ponovo pokrenut.

Danilo Ilić
Foto: Tanjug printscreen

Izgubio spor na kome nije ni učestvovao

llić je pre 13 godina kupio kuću pored škole Sveti Sava u strogom centru Severne Mitrovice. Kosovski Albanac dobio je sudski spor, u kojem Ilić uopšte nije učestvovao, da je vlasnik imanja i kuće. Ilić nije učestvovao u sudskom sporu jer, kako kaže, od suda nije dobio ni jedan poziv za parnicu, osim presude da mora da napusti kuću. Albanac koji polaže pravo na vlasništvo kuće je uz izjave dva svedoka prebacio imanje i kuću na svoje ime u postupku u kojem Ilić uopšte nije učestvovao.

“Ovo je četvrti put kako pokušavaju da me isele, tri puta do sada smo nekako uspevali da se odbranimo sada je to otišlo daleko i nisam hteo da se izlažu riziku nečiji životi, hapšenja, šta već sve spremalo za danas. Povukao sam se i možda je tako i najbolje”, rekao je on.

Petočlana srpska porodica koja je jutros iseljavala stvari iz kuće u kojoj su živeli nije rešila stambeno pitanje i po rečima Danila u toku dana će videti gde će naći neki privatni smeštaj. Danilo Ilić je u kući živeo sa suprugom i troje dece.

Advokat Miodrag Brkljac izjavio je ranije je slučaj Danila Ilića primer kako je Srbima na Kosovu u poslednjih deset godina otimana imovina.

Iako je Ilićev advokat podneo zahtev za ponavlajnje sudskog procesa, Osnovni sud u Mitrovici skoro godinu dana se ne oglašava tim povodom. Ilić se u vezi sa ovim slučajem obraćao i Euleksu koji se oglasio nenadležnim.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
12 Beograd