fbpx
Skip to main content
Arhitektonski fakultet u Beogradu

Izložba nagrađenih radova studenata arhitekture

BEOGRAD - Izložba radova studenata arhitekture, koje je nagradio Britanski kraljevski institut arhitekture, biće otvorena danas u svečanoj sali Arhitektonskog fakulteta u Beogradu.

Dekan Arhitektonskog fakulteta prof. dr Vladan Ðokić i profesor Dejvid Gloster (David Gloster), direktor sektora za obrazovanje u okviru britanskog instituta, predstaviće ovogodišnju izložbu nagrađenih radova studenata iz Bugarske, Irske, Singapura, Srbije, Velike Britanije i drugih zemalja.

Nagrada „President''s Medals“, koju dodeljuje Kraljevski institut britanskih arhitekata smatra se najprestižnijom svetskom nagradom za arhitektonsko obrazovanje.

Reč je o najstarijem priznanju koje dodeljuje institut RIBA. Od samog početka, svrha ove nagrade je da se evaluira i promoviše izuzetnost tokom studija arhitekture kao i da nagradi talenat i ohrabri debatu o arhitekturi širom sveta.

Već drugu godinu za redom, Arhitektonski fakultet u Beogradu se nalazi na listi 100 najboljih škola za dizajn i arhitekturu u Evropi, odnosno 50 prestižnih škola arhitekture.

Listu sastavlja uticajni italijanski časopis DOMUS, na osnovu različitih parametara koji uključuju: kvalitet nastavnih programa, studentski život, povezanost fakulteta sa međunarodnim partnerima, itd.

Ova lista je jednistvena referenca za škole koje se nađu na njoj, jer se lista citira tokom godine u brojnim medijskim objavama i drugim sadržajima namenjenim proceni i promociji obrazovnih programa za arhitekturu i dizajn u Evropi.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-1 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19