fbpx
Skip to main content
Ingenium motor Jaguar-Land Rovera

"Jaguar-Land Rover" prikazao novi motor

Foto: newspress.co.uk
Lakši i efikasniji agregat za nove generaciju modela dvaju ostrvskih proizvođača.

Novo vreme, novi i pogon. "Jaguar-Land Rover" kompanija kreirala je Ingenium, dijapazon benzinskih i dizelaških V4 motora koji će pokretati većinu budućih automobila sa etiketom dvaju britanskih marki.

- Mali, lagani (lakši za 80 kg, prim.aut) motori sa malom emisijom štetnih materija nude efikasnost i dobre performanse - reči su proizvođača agregata koji je i "fleksibilan, kvalitetan i zahvalan za proizvodnju".

Dvolitarski dizelaš je prvi koji će poći putem serijske proizvodnje i nosi oznaku AJ200d, za sada. Kompanija trdi da će biti 17 odsto efikasniji od aktuelnog kolege, kapaciteta 2.2 litra.

Šasija Jaguarovog XE sedana
Foto: newspress.co.uk/ilustracija

Prvi od modela kog će pokretati AJ200d biće XE. Jaguarov novi sedan je odgovor na BMW-ovu seriju 3 i Mercedesove novitete iz C klase. Budući da u kompaniji sa imenom zveri u XE polažu velike nade, motor bi morao da bude na nivou visokih očekivanja.

- Ingenium je ovaploćenje naše posvećenosti kupcima širom sveta. Ponudili smo jedan od najnaprednijih strojeva u segmentima lakih, SUV i vozila sa visokim performansama. Motori su krajnje fleksibilni jer ne nameravamo da ih se brzo odreknemo. Biće lako modifikovati ih i unaprediti kada se za to ukaže prilika i potreba - izjavio je Ron Li, direktor Odeljenja za motore u "Jaguar-Land Rover".

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd