fbpx
Skip to main content
Belize, koralno ostrvo

JEFTINI RAJEVI: Na ovim mestima možete da živite BOGATO, sa MALO PARA! (FOTO)

Foto: Profimedia
Ako zamišljate sebe na nekom egzotičnom mestu ilu u mirnom gradiću bogatom istorijom, gde nećete štedeti svaki zarađeni dinar, ovo su pravi gradovi za vas. U njima možete živeti lagodno, ugodno, čak i luksuzno, bez odricanja i uz veoma niske troškove.

Alikante, Španija

Iako je Španija na glasu kao veoma skupa za život, to uglavnom važi za njene najpoznatije gradove poput Barselone i Madrida, dok ima gomila manjih u kojima možete živeti ugodno sa malo novca. Alikante je grad koji je apsolvirao umetnost ugodnog života, a njegovi stannovnici tako žive bez odricanja. Ovaj grad nalazi se na španskoj obali Costa Blanca i poznat je po divnoj klimi, odličnoj hrani, zabavi, opuštenom načinu života i tome da nije preplavljen turistima. Ovo je mesto koje neće razočarati. Rentiranje stana u centru grada košta oko 550 dolara mesečno, korišćenje gradskog prevoza oko 40 dolara. Flaša dobrog vina košta 5 dolara, a kvalitetno domaće pivo samo jedan dolar. Kada se uzme da je u Španiji minimalac 5.82 dolara na sat, u ovom gradu može baš fino da se živi. 

Mendoza, Argentina

Mendoza je prelepi grad koji se nalazi u srcu vinske oblasti Argentine. Lokalna ekonomija je veoma jaka, pa ako želite da pokrenete privatni biznis, Mendoza je pravo mesto za to. Iznajmljivanje jednosobanog stana u centru grada košta oko 380 dolara mesečno, a kupovina istok oko 60.000 dolara. Odlična boca vina iznosi 4 dolara, a domaće pivo 1.40 dolara. Minimalac u Argentini je 8.35 dolara po satu. 

Korozal, Belize

Ovo je idealan grad za one koji žele da se opuste, zavale i uživaju. Popularno je mesto za meditaciju i jogu, ima divne plaže, odlične restorane, i veoma je pristupačno. Jednosoban stan u centru grada možete iznajmiti za 190 dolara mesečno, boca doborg vina košta oko 12 dolara, a domaće pivo je 1.50 dolara. Kada se u obzir uzme minimalna plata od 2.92 dolara po satu, ovo je idealan grad za život.

Čang Mai, Tajland

Čang Mai je jedno od mesta sa najlepšom klimom u Aziji. To je planinski grad, bogat kulturom, dobrom hranom, i prijateljski nastrojenim komšijama. To je mesto gde vam zarađeni dolar može potrajati dugo. Stan sa jednom sobom u centru grada košta oko 250 dolara mesečno, za dobru flašu vina valja izdvojiti 13 dolara, a za pivopije je lepa vest da se domaće pivo prodaje po ceni od 1.30 dolara. Na Tajlandu se radnicima plaća minimalno 2.87 dolara po satu. 

Ohen, Španija

Vraćamo se u Španiju! Ohen je pun vila koje koštaju više miliona dolara, ali je isto tako neverovatno pristupačan za život. Jednosoban stan u centru možete iznajmiti za 330 dolara mesečno, boca vina je samo 4 dolara, a dobro domaće pivo košta 1.25 dolara. Kada uzmemo u obzir da je španski minimalac 5.82 dolara po satu, ovo je veoma jeftin gradić za ugodan život bez briga. 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
dragan's picture

dragan

prelep tekst i preepa <a href="http://marcopollo.rs" title="putovanja"> putovanja</a>

2 | 1

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd