fbpx
Skip to main content
Jadranka Joksimović

Joksimović na sastanku UO Strategije JIE 2020.

Foto: Beta
Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović ukazala je na prvom sastanku Upravnog odbora Strategije Jugoistočne Evrope 2020. u kojoj meri zajednički napori Vlade i najvećeg donatora u Srbiji, Evropske unije, doprinose ostvarivanju ciljeva koji su navedeni u Strategiji JIE 2020.

Kako je ocenila, ova Strategija predstavlja dobar okvir za dalje produbljivanje i napredak u odnosima država u regionu, po brojnim pitanjima, od slobodne trgovine, unapređenja sistema obrazovanja, nauke i istraživačke delatnosti, inovacija, zapošljavanja, unapređenja konkurentnosti, te rada državne uprave.

Tom prilikom je podsetila da država ne odustaje od razvojnih ciljeva koje Vlada želi da postigne uprkos teškim posledicama poplava sa kojima se država suočava.

“Definisali smo set ključnih mera koje treba da dovedu do fiskalne konsolidacije, reforme javnog sektora, ekonomskog rasta, poboljšavanja poslovnog ambijenta i novih radnih mesta”, kaže Joksimović.

Govoreći o procesu pristupanja Srbije EU, Joksimović je istakla da su neki od najvažnijih sektora za Srbiju poljoprivreda, energetika, transport i svakako industrija.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd