Skip to main content
specijalci

KAKO DRUGI TAKO I MI: Srbija će zatvoriti granicu za migrante

Foto: Profimedia/ilustracija
Srbija će biti prinuđena da zatvori granicu sa Makedonijom, ako pojedine zemlje na balkanskoj ruti zatvore svoje granice za bliskoistočne izbeglice, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Ako budu zatvorene granice, onda će i Srbija morati da primeni sličnu odluku, kada je reč o našoj granici sa Makedonijom. To, verovatno, znači da će i Makedonija da primeni sličnu odluku vezano za granicu sa Grčkom, rekao je Dačić. 

JEDNIM UDARCEM DVE MUVE: Reššenjem sukoba u Siriji reššio bi se i problem izbeglica

On je naveo da migranti ne mogu da budu stacionirani u Srbiji i da je važno da se zemlje međusobno informišu u vezi sa migrantima, kako ne bi bilo iznenađenja. 

- Veoma je važno da mi ne dolazimo u situaciju međusobnog iznenađivanja, nego da se vodi predvidiva politika, kako bi znali šta nas čeka u narednom periodu - rekao je Dačić.

ŠOKIRAĆETE SE: Sirijka otkriva pozadinu izbegličkog talasa i upozorava Srbe!

Podsetivši da je kroz Srbiju prošle godine prošlo 600.000 migranata, a od početka ove godine 65.000, Dačić je rekao da su to ozbiljne cifre i da se Srbija ponašala "evropskije" od mnogih drugih zemalja EU, ali da nema rešenja za situaciju da se zatvore sve granice i da migrani budu stacionirani u Srbiji. 

- Oni ne mogu biti stacionirani u Srbiji, za to nema uslova, niti će to biti moguće - rekao je Dačić. 

BOŽE, IMA LI TE! Nakon malog Ajlana, još jedna slika DETETA potresla svet (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

I Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja, kaže da će se Srbija tokom izbegličke krize ponašati u skladu s postupcima Austrije.

- Kako se ponaša Austrija, tako će se ponašati i Srbija - rekao je Vulin.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd