fbpx
Skip to main content
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić

KARADŽIĆ NAJAVIO IZBORE: Svi treba da proverimo legitimitet

Foto: MN Press
U Staroj Pazovi održana sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

Održana je i sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i posle višesatnih razgovora predsednik Tomislav Karadžić govorio je o jednoj od najvažnijih tema u srpskom fudbalu. Naravno, reč je o izborima na svim nivoima. Prvi čovek Saveza planira sazivanje vanredne sednice Skupštine FSS u prvoj polovini jula 2015. godine, na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bili eventualni izbori na svim nivoima. 

Do tada, predsednik Tomislav Karadžić obaviće razgovore sa svim predsednicima regionalnih saveza da bi bili usklađeni stavovi oko eventualnih vanrednih izbora na svim nivoima, što podrazumeva vreme i proceduru za održavanje oko 400 sednica skupština u bazama.

- Niko ne treba da se boji izbora. Uz poštovanje procedure, svi treba da proverimo legitimitet, od najnižih do najvišeg nivoa fudbalske vlasti - rekao je Karadžić. 

Osim o pomenutoj temi, članovi Izvršnog odbora FSS diskutovali su i o drugim problemima. Razmatrana je aktuelne situcacije u Fudbalskom savezu Vojvodine o kojoj su članove informisali predsednik FSV Dragan Simović i Marjan Rnić, član IO FSS. Konstatovano je grubo kršenje Statuta i u skladu sa članom 81. i članom 82 - navedeno je na sajtu FSS i dodato da će FSV biće upozoren na nepravilnosti zvaničnim pisanim dokumentom, koji će im biti upućen u hitnom roku.

- Od Fudbalskog saveza Vojvodina zatraženo je da otkloni sve nedostatke, a ukoliko to ne učini, Izvršni odbor FSS dao ovlašćenje Odboru za hitna pitanja FSS da uvede privremene mere u Fudbalski savez Vojvodine - zaključeno je u saopštenju. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd