fbpx
Skip to main content
Karibik pica

Domaća picerija jača i od Meka

Foto: Youtube Printscreen/CaribikPizza
Na tržištu hrane u Beogradu okreće se između 650 i 700 miliona evra godišnje. Domaći lanac ''Karibik pica'' u 2013. sa većim profitom od čuvenog ''Meka''.

Na tržištu hrane u Srbiji sve je moguće, pa i da domaći lanac, koji posluje svega nekoliko godina, prestigne čuveni ''Mek'', kada je profit u pitanju.

Tako je ''Karibik pica'' u 2013. imala profit od 1,38 miliona evra, dok je ''Mek Donalds'', koji je na našem tržištu već 26 godina, inkasirao 1,25 miliona evra. Prema podacima APR-a, ''Karibik'' je prestigao ''Mek'' za tačno 126.666 evra.

Ovaj čuveni lanac drže Novosađani - braća Brkljač. Njihova porodica je, saznaje Informer, piceriju otvorila još pre 20 godina, koja je bila među prvima u Novom Sadu. U posao sa lancem fast-fuda ipak ušla je tek 2009.

Kako je rasla dobit ''Karibika''

  • 2011. 601.608
  • 2012. 889.400
  • 2013. 1.380.000

Zarađuju milione, a ipak nisu poznati široj javnosti i žele da tako i ostane. Posluju pod imenom ''MMM pica grup''. Brzo su napravili proboj na ovom tržištu, a tajna uspeha ostaje da se nagađa.

Pizza sa tunjevinom
Foto: Profimedia

''Mek Donalds'' sa druge strane tvrdi da su najveći lanac brze hrane u Srbiji, ali kako zapošljavaju više od 800 ljudi, to košta.

- Mi primenjujemo najstrože svetske standarde kvaliteta hrane. Upravo zato su i naši troškovi takvi da se ne mogu uporediti sa drugim kompanijama na ovom tržištu, kažu iz ''Meka'' za list ''Informer''.

Još konkurencije stiže i pod imenom ''Big pizza''. Oni su za samo godinu dana otvorili desetak lokala na atraktivnim lokacijama. Vlasnici ovog lanca su deca nekadašnjih vlasnika čipsa ''Marbo'', Miloš, Ivona i Marko Jovanović.

Pročitajte: I pored krize, sve više kafana i trgovina!

Vremenska prognoza
Slaba kiša
8 Beograd