fbpx
Skip to main content
Unutrašnjost nove Kie Sorento

KIA SORENTO: Nikad bolji enterijer (VIDEO)

Foto: Facebook/ilustracija
SUV model biće krupniji, mišićaviji od prethodnika, dakle privlačniji. Drugi plus jeste veći prostor za putnike. Dupla pobeda.

Treća generacija Kie Sorento biće predstavljena u Južnoj Koreji u avgustu. Na svega nekoliko nedelja do premijere, proizvođač je odlučio da nas podseti šta stiže, čisto da nas održi u iščekivanju. 

Prvo je objavljen par fotografija, a sada i kratak video koji sadrži kratak pregled rada dizajnerskog tima na automobila za koji u Kiji kažu da će enterijerom biti nešto najbolje što su proizveli. Što se tiče spoljašnosti, automobil je zaista lep. Krovna površ je niža nego ranije, točkovi su krupniji, pa Sorento izgleda mišićavije i zbijenije. Čelo krasi rešetka u obliku tigrovom nosa, bokovi su uvučeni, a lukovi iznad točkova istaknuti. Sve sa repnim spojlerom čini od Sorenta dobru priliku, kako se nekad govorilo.

Pošto će novi model biti veći od starije braće, očekuje se komfornija kabina, sa više prostora za noge putnika na drugoj i trećoj klupi. Što se tiče motorike, za sada je odlučeno da će ispod haube biti stari motori, mada postoji mogućnost i hibridne varijante koja podrazumeva 2.3 V4 benzinski motor u paru sa elektromotorom od 63 KS.

Posle korejske premijere sledi svetska, na Pariskom sajmu automobila. Početat prodaje očekuje se krajem 2014. ili početkom 2015. godine.

Treća generacija Kia Sorenta, lice
Foto: Facebook

 

Treća generacija Kia Sorenta, bok
Foto: Facebook

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd