Skip to main content
Kosovska Mitrovica

KiM: Duplo veće stipendije studentima

Foto: Profimedia
KOSOVSKA MITROVICA - Ukupno 183 studenta Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici dobili su danas stipendije koje je obezbedilo više od 40 kolektiva iz centralne Srbije na inicijativu Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i biračka pitanja Aleksandar Vulin, obraćajući se studentima, rekao je da se Srbija odazvala pozivu Kancelarije za KiM da stipendira visokoškolce u pokrajini.

“Mi smo pozvali Srbiju, a Srbija se odazvala, mi smo je zamolili za pomoć a ona je pomogla - u odnosu na prošlu godinu duplo više. Ja računam da će iduće godine biti duplo više i tako svake godine", rekao je Vulin.

Vulin je potpisao ugovore o stipendiranju sa najboljim studentima sa Kosova, nakon čega je ocenio da će Srbije na ovim prostorima biti onoliko koliko se za nju izborimo.

"Ovo je način da pokažemo koliko smo se za nju izborili…Vi ste ta Srbija za koju se borimo", poručio je Vulin najboljim studentima Prištinskog univerziteta.

"Svaki državljanin Srbije i svaki Srbin, bez obzira gde živeo, je zadužen za Kosovo i Metohiju. Ove stipendije danas su dokaz toga. Ne postoji niko u državi Srbiji ko nije zadužen za KiM i ne postoji niko ko se ne ponosi Kosovom i Metohijom i ne postoji niko ko se ne ponosi vama", rekao je on.

Rektor Prištinskog univerziteta Srećko Milačić zahvalio je Kancelariji za KiM i ministru Vulinu i istakao da samo jedno ne bismo smeli da podvrgnemo sumnji, a to je da, kako je kazao, naš opstanak na Kosovu neće biti moguć bez našeg - srpskog univerziteta.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd