fbpx
Skip to main content
Kim Džong-Un U obraćanju javnosti

Kim Džong-un reizabran za lidera Severne Koreje

PJONGJANG - Kim DŽong-Un je danas ponovo izabran za lidera Severne Koreje, objavili su lokalni mediji, precizirajući da je parlament potvrdio njegov ponovni izbor na čelo moćne Komisije za nacionalnu odbranu (NDC).

Ta odluka je u parlamentu izglasana na početku zasedanja na kojem se očekuje da će biti potvrđene personalne promene nakon iznenadnog pogubljenja nekad moćnog Kimovog teče DŽang Song-Teka u decembru prošle godine, prenela je agencija AFP.

Posle izglasavanja Kima na čelo NDC, "svi poslanici i učesnici sednice su počeli glasno da aplaudiraju i uzvikuju ''ura'', čestitajući mu od srca na izboru", objavila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Kim DŽong-Un takođe obavlja funkciju prvog sekretara vladajuće Radničke partije Koreje i vrhovnog komandanta Korejske narodne vojske, ali mu njegov ponovni izbor na čelo moćne vojne komisije NDC daje ultimativnu moć u državi kojom vlada.

Ovo je prvo zasedanje parlamenta čiji su poslanici izabrani na prošlomesečnim izborima, na kojima je svaki kandidat u svojoj jedinici bio jedini za koga su glasači mogli da glasaju.

 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd