fbpx
Skip to main content
Kineska zastava

Kina kažnjava Audi i Chrysler zbog monopolskog ponašanja

Foto: Wikipedia
Dok vlasti najmnogoljudnije zemlje sveta smatraju da se podižu cene preko dozvoljenih granica, proizvođači se pravdaju visokim carinskim stopama.

Kineske vlasti ne miruju u borbi za pravednije i zakonopoštenije društvo. Dok je Daimler tek pod istragom, nadzor nad poslovanjem Audija i Chryslera je završen. Odluka je doneta: "pomenute firme ponašale su se monoposki i biće kažnjene uskoro", odluka je organa za borbu protiv premoći na tržištu.

Komisija za nacionalni razvoj i reforme (KNRR) nije obrazložila šta se podrazumeva pod konkrentim monopolskim delovanjem nemačke i američke kompanije. Zna se da nominalnto to znači da je određeni učesnik u privrednoj "utakmici" iskoristio dominantan položaj da bi postavio monoposle cene. 

Vlasti u najmnogoljudnijoj zemlji sveta koja je i najveće tržište vozila na planeti vode borbu protiv nezakonito visokih cena automobila i automobilskih delova. Sa druge strane, proizvođači se pravdaju da su visoke cene posledica visokih carina koje je Kina uvela na uvozna vozila i delove.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd