fbpx
Skip to main content
Petrih Selimi

SRAMOTNA IZJAVA KOSOVSKIH VLASTI: Albanci će bolje čuvati srpske manastire!

Foto: Youtube Printscreen
Zamenik takozvanog kosovskog ministra spoljnih poslova Petrit Selimi izjavio je danas da članstvo takozvane države Kosova u Unesko neće promeniti prirodu nasleđa Srpske pravoslavne crkve, već će ono biti bolje zaštićeno!

Učlanjenje takozvane države Kosovo u UNESCO ne predstavlja nikakav napad na srpske crkve već se radi o potrebi da se ono poveže sa obrazovanjem, naukom i kulturom, rekao je Selimi za Radio slobodna Evropa.

- Učlanjenje Kosova u Unesko će samo unaprediti položaj srpskog nasleđa na Kosovu. Ono će biti most koji će povezivati Beograd i Prištinu, a ne linija razdvajanja. Zbog toga se nadam da će Beograd prekinuti sa svojom politikom blokade i izolacije Prištine - istakao je Selimi.

Prema njegovim rečima, Kosovo se angažovalo da lobiranjem kod zemalja koje su članice UN obezbedi dve trećine glasova zemalja članica ove organizacije za prijem u Unesko.

- To je teška bitka i neće biti lako. Ali uz pomoć svih naših međunarodnih partnera i drugih zemalja nastavićemo drugu, a zatim i treću fazu lobiranja kako bismo osigurali glasove - poručio je Selimi.

Srbija se protivi prijemu Kosova u Unesko.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd