fbpx
Skip to main content
Razlozi za odbacivanje Apple aplikacije

Koje greške treba izbegavati kada pravite aplikacije za iOS?

Foto: apple.com
Apple je kompanija poznata po svojoj tajnovitosti, ali i po rigoroznim kriterijumima koje mora zadovoljiti svaka aplikacija koju developeri žele da postave na njihov App Store.

Do sada je velik broj aplikacija odbijen iz razloga što neki aspekt nije u skladu sa strogim pravilima koje kompanija nameće, a ovih je dana Apple odlučio da otkrije koji su najčešći razlozi. Cilj ovog poteza je olakšavanje posla prilagođenja aplikacija i povećati im šanse za plasiranje na App Store.

Objavljena statistika se odnosi na period od 7 dana završno sa 28. avgustom ove godine. Kako prenosi bug.hr najčešći pojedinačni razlog (14%) za odbijanja aplikacija je nedovoljna količina informacija koju razvojni timovi dostave uz program. Tek drugi najčešći problem su greške unutar softvera (8%). Apple je takođe objavio 10 najčešćih razloga koji su zaslužni za 58% odbijenih aplikacija, a uz ovu statistiku objavljena su i uputstva za izbegavanje najčešćih greški u dizajnu i programiranju koji će razvojnim timovima zasigurno biti od pomoći.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
7 Beograd