fbpx
Skip to main content
Odbojkaška reprezentacija Srbije

KOLAKOVIĆ: Stali smo posle drugog seta

Foto: fivb.org
Pravili smo puno grešaka iz servisa, i to nam se ponavlja. Nismo uopšte počinjali igru, rekao je srpski selektor posle poraza od SAD u drugom kolu E Grupe Svetskog prvenstva u Poljskoj.

Situacija se zakomplikovala za srpske odbojkaše. Posle poraza od SAD 3:1 u drugom kolu E Grupe Svetskog prvenstva u Poljskoj, oni su pali na peto mesto. Šansa za plasman u drugu fazu, gde idu tri tima, još uvek postoji, ali moraju da se dobiju naredne dve utakmice protiv Francuske u subotu i Irana u nedelju. Selektor Igor Kolaković nije krio nezadovoljstvo posle poraza. To je i razumljivo jer su njegovi izabranici napravili 22 servis greške, a Alaeksandar Atanasijević čak devet.

- Posle prva dva seta, stali smo sa igrom. Nismo imali energije i pozitivnog razmišljanja. Ne znam koji je razlog za to. Pravili smo puno grešaka iz servisa, i to nam se ponavlja. Nismo uopšte počinjali igru. Ništa ne menjamo u načinu serviranja, i uvek biramo lošiji način. Imali smo Amerikance. Stigli smo ih u drugom setu, propustili smo šansu. Kao da je tada utakmica stala. Žao mi je što smo propustili šansu da odigramo tvrđi meč i osvojimo još koji bod – istakao je Kolaković

Igor Kolaković
Foto: fivb.org

Sledi dan pauze, a potom i dva odlučujuća meča.

- Nama treba servis. Ne trebaju nam ni asevi ni vratolomije, već kontinuitet igre. Probaćemo da budemo istrajni i pozitivni, jer je to jedina šansa da ostvarimo povoljan rezultat u naredna dva meča - kazao je Kolaković.

Jedan od najboljih u srpskom timu bio je Srećko Lisinac koji je osvojio 16 poena.

- Javlja se stara boljka, a to su servis greške. I u kontri grešimo, umesto da poentiramo. Amerikanci su igrali svoju igru, ništa specijalno dobro. Mi smo imali svoje šanse, ali ih nismo iskoristili – prokomentarisao je Lisinac.

Tehničar Nikola Jovović je istakao da je protivnik kontrolisao ceo meč.

- Američki odbojkaši su imali inicijativu i u prvom setu. Celu utakmicu smo bili u deficitu, i igrali po sistemu toplo-hladno. Pravili smo puno servis grešaka. Dobro je što smo i ovo izdržali – rekao je Jovović i dodao:

- Moramo da popravimo našu igru. Posedujemo kvaklitet, ali ga ne koristimo tokom celog meča, već samo u naletima. Mislim da treba da gledamo sebe, jer možemo da pobedimo Francusku i Iran. Dan pauze moramo da iskoristimo da ohladimo glave i iskoristimo šanse, a ne da ih prepuštamo protivnicima.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd