fbpx
Skip to main content
Zgrada Kolaraca noću, Beograd

KOLARAC: Dečja radionica "Kuc, kuc Kolarac. Kako se pravi muzika"

Foto: Facebook
Telekom i Zadužbina Ilije Kolarca organizuju radionicu za decu.

Radionica će se održati u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine u sredu, 6. avgusta u 10 i 30 sati. Autor i voditelj radionice je Bojan Ivković, a učestvovaće deca iz Doma za decu i omladinu "Dragutin Filipović Jusa" u saradnji sa organizacijom "Prijatelji dece Srbije“. Program "Kako se pravi muzika" traje pola sata.

Prva radionica iz ovog ciklusa, muzička radionica za "izradu i popravku muzike" za decu od 5 do 12 godina održana je u Obrenovcu krajem jula u Kasarni i na Gradskom Trgu Obrenovac.

Cilj radionica je da deci približi fenomen zvuka koji se kreira na predmetima koji nisu klasični instrumenti, a od kojih nastaje muzika i na kraju kompozicija, koju sami stvaraju i tako postaju "zvanični" muzičari i više od toga, postaju nova publika Kolarčeve zadužbine.

Od septembra ovaj program održavaće se u Kolarčevoj zadužbini kao redovni program namenjen deci sa završnim koncertom na kraju ciklusa, koji će biti potpuno novo i drugačije otkrivanje čarolija koje zvuk i muzika mogu da proizvedu u svakodnevnom životu.

Komentari
Pošalji komentar
Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
18 Beograd