fbpx
Skip to main content
Pozorište

Kompanija Malka na 11. Beogradskom festivalu igre

BEOGRAD - Kompanija Malka iz Francuske predstaviće se publici ovogodišnjeg 11. Beogradskog festivala igre neobičnom, "zatvorskom" hiphop predstavom "Šaputanja" koreografa i igrača Bube Landrija Čuda.

"Šaputanja" će večeras biti izvedena u Pančevu, a sutra i prekosutra u Beogradskom dramskom pozorištu.

Najavljujući predstavu, osnivač BFI Aja Jung rekla je na današnjoj konferenciji za novinare u zgradi Nacionalne fondacije za igru da je Kompanija Malka posebna trupa, a njihova predstava koja se odigrava u zatvorskoj ćeliji "hrabar iskorak za BFI" jer prvi put na ovaj beogradski festival donosi hiphop i neobičnu temu zatočeništva .

Filip Le Moan iz Francuskog instituta izrazio je zadovoljstvo što će publika BFI-a imati priliku da vidi kompaniju koja se bavi posebnim koreografskim pravcom u Francuskoj i predstavlja lep primer višegodišnje saradnje hiphopa i ustanova kulture.

Buba Landrij Čuda je samouki igrač koji je 2001. pokrenuo kompaniju "Malka" rekao je da je sa "Šaputanjima" želeo da ispriča priču o ljudskoj dimenziji koju zatočeništvo uništava.

On je naglasio da se ovde ne govori samo o zatvoru i zatvorenicima već i o osećaju zatvorenosti.

Čuda je objasnio da su "Šaputanja" višegodišnji projekat nastao na osnovu radionica u zatvorima i razgovora sa kažnjenicima i kao posledica potrebe da na poetski način stvori prolaz između "zatvorenog" i "otvorenog" sveta.

Predstava je odlično primljena kako u Francuskoj, tako i u inostranstvu, a publika je na nju reagovala ne samo aplauzima već i pitanjima, promišljanjima na temu zatvorenosti, ne samo tela već i duha, rekao je on.

U predstavi uz Čudu igra i Nikola Mažu koji je kratko rekao da se nada da će publika u "Šaputanjima" osetiti taj svet poezije koji je njega odmah privukao Čudinom projektu.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd