fbpx
Skip to main content
komunalna policija

Komunalna policija: Nas su danas napadali, i to dva puta!

Foto: Youtube Printscreen
Drugu verziju jutrošnjeg događaja daje Komunalna policija Beograda, koja je saopštila da su se jutros dogodila dva napada na njene pripadnike prilikom obavljanja dužnosti i dodala da je protiv napadača podnela prekršajne i krivične prijave.

Prema navodima saopštenja, prvi napad se dogodio u Rakovici, na uglu ulica Patrijarha Joanikija i Pilota Mihajla Petrovića, gde je patrola Komunalne policije zatekla taksi vozilo parkirano na trotoaru.

"Tokom intervencije, taksista Dragan K. otvorio je vrata službenog vozila Komunalne policije, oteo svoja dokumenta i dvaput pesnicom udario komunalnog policajca. Zatim je seo u svoje taksi vozilo, i pokušao da pobegne. Pravovremenom intervencijom, patrola Komunalne policije, posle nekoliko minuta, uhvatila ga je i predala kriminalističkoj policiji na dalje postupanje", navodi se.

Protiv vozača taksija biće podneta prekršajna prijava za nepropisno parkiranje i krivična prijava za napad na službeno lice.

Komunalna policija saopštila je da se drugi incident dogodio na autobuskom stajalištu "Autokomanda" u Bulevaru oslobođenja, kada je jedan putnik, navodno, nasrnuo na kontrolorku karata za prevoz.

"Patrola Komunalne policije utvrdila je da se radi o licu koje nije imalo važeću ispravu, i potom pokušala da proveri njegov identitet. Međutim, lice je odbilo da stavi na uvid lični dokument, počelo da viče i preti patroli smrću, unelo se komunalnom policajcu u lice, i dvaput ga udarilo pesnicom u grudi. Takođe, ovo lice je pretilo drugom komunalnom policajcu i vređalo ga na nacionalnoj osnovi", navela je policija.

Prema istom izvoru, patrola je bila prinuđena da "primeni sredstva prinude" i veže tog čoveka, nakon čega ga je odvela u policijsku stanicu.

Protiv njega je, takođe, sačinjen prekršajni nalog a podneta je i krivična prijava za napad na službeno lice. 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd