Skip to main content
Požar

KONAČNO: Za "Kontrast" ukupno 30 godina

Foto: Profimedia/ilustracija
NOVI SAD - Posle skoro dve godine maratonskog suđenja u Višem sudu u Novom Sadu, u 13 sati će biti izrečene presude za slučaj "Kontrast".

Vlasnik lokala Alojz Ganić osuđen je na 5 godina zatvora, Slaviša Stanišić na 9 godina zatvora, Dejan Ratković na 7 godina i Miroslav Papuga na 9 godina zatvora.

Nakon dve godine presuda u slučaju „Kontrast“

Više javno tužilaštvo tereti vlasnika lokala Alojza Ganića (68), dvojicu zakupaca, Slavišu Stanišića (46) i Dejana Ratkovića (36), kao i električara koji je obavljao popravke u klubu, Miroslava Papugu (50) za teško delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opšte opasnosti, zbog neodržavanja električnih instalacija na odgovarajući način, kao i  nepoštovanja protivpožarnih propisa.

Nakon završnih reči tužioca, zaključak je bio da su propuste u zaštiti od požara načinili svi okrivljeni; vlasnik, zakupci i električar, koji će presude za svoja krivična dela čuti u Višem sudu.

Advokat jednog od optuženih Vladimir Beljanski rekao je da Tužilaštvo nije dokazalo ni jedan navod iz optužnice kojom se tereti njegov branjenik električar Papuga, a odnosi se na postavljanje i zaštitu kablova, kako navodi B92.

Veštaci su, pojašnjava Beljanski izjavili da su radovi električara kvalitetno izvedeni i da nisu uzrok požara i samim tim Tužilaštvo nema ni jedan dokaz da je bilo drugačije.

"Krivci za ovu tragediju bili su označeni već kobne noći", ocenjuje Beljanski, "kako bi se stvorio privid i samim tim zabluda u javnosti o funkcionisanju državnih službi, od inspekcija pa do vatrogasaca, koji su intervenisali na gašenju požara."

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd