Skip to main content
Autoput

Koridor 11 grade Kinezi?

Beograd - Deo Koridora 11 najverovatnije će se graditi kroz koncesiju, a kineske kompanije su najozbiljniji kandidati, kaže državni sekretar Miodrag Poledica.

Deo Koridora 11, koji vodi od Rumunije ka Italiji, a preseca Srbiju i Crnu Goru, najverovatnije će ići kroz koncesiju, rekao je Poledica na konferenciji o transportu i logistici jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona.

Imamo nekoliko deonica od Beograda do Požege na Koridoru 11 i u pregovorima smo sa partnerima da se jedan deo radi po modelu koncesije, kazao je on i dodao da će to najverovatnije biti partneri iz Kine jer oni u Srbiji već imaju iskustvo u radu i, kako je rekao, najozbiljniji su.

Poledica je podsetio da je na deonici od Beograda do Čačka već početo dosta radova i da postoji trostruko finansiranje - iz domaćeg budžeta, azerbejdžanskog i kineskog kredita.

On je dodao da će se nastojati da se kompletan rizik ovoga puta prebaci na koncesionara da se ne bi ponovile situacije kao sa Altinom koja je bankrotirala a bila je angažovana na izgradnji deonice Koridora 10.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd