Skip to main content
Kruna od kane

KRUNE OD KANE: Samopouzdanje i sreća za žene koje su izgubile kosu!

Foto: Youtube Printscreen
Pogledajte kako su kanadski umetnici pronašli način da, koristeći potpuno prirodne preparate i umetnost, pomognu ženama koje se bore sa gubitkom kose da povrate samopouzdanje, radost života i da se osećaju lepim.

Trend je započeo kanadski fotograf Frans Darvin, 2011., sa malom grupom volontera u Torontu i do sada je zajednica proširena na 150 umetnika širom sveta. Oni koriste bezbedne, privremene boje za dizajn na glavama klijentkinja, a za dve nedelje oni blede.

Ova organizacija nudi profesionalne krune od kane i fotografske sesije kao način da ohrabre i leče ljude koji se nose sa gubitkom kose, pomažući im da povrate samopouzdanje i da se osećaju lepim.

''Henna Heals'' je projekat nastao iz strasti, prema Darvinovim rečima za Huffington Post. Kako sam kaže, on čvrsto veruje u moć umetnosti.

Mnoge od žena koje koriste ove usluge, pate od alopecije, autoimune bolesti koja nije opasna po život, a manifestuje se potpunim ili delimičnim gubitkom kose. Druge žene koje koriste 'krune od kane', izgubile su kosu tokom tretmana hemoterapije.

Karen Mek Kini, čiju izjavu možete pogledati u prilogu, kaže da je ovo jedan veliki ohrabrujući potez za osobe sa ovim problemom.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd