fbpx
Skip to main content
Poplava

Kruševac i Trstenik čekaju poplavni talas

Foto: Tanjug
KRUŠEVAC - U Rasinskom okrugu je trenutno najkritičnija situacija u slivu Zapadne Morave, jer je ta reka tokom noći porasla za 90 centimetara, a očekuje se da će rasti još metar, saopšteno je danas na zajedničkoj sednici kruševačkog i Okružnog štaba za varedne sutuacije.

"Trenutno je u Rasinskom okrugu najkritičnija situacija u slivu Zapadne Morave, u priobalnom delu te reke gde meštani treba da budu pripravni jer će njen nivo rasti još do metar, odnosno dolazi nam poplavni talas koji je prošao Kraljevo", kazao je načelnik sektora za vanredne situacije u PU Kruševac, Aleksandar Lazarević.

On je rekao da su sve službe na terenu dodavši i da Južna Morava u Đunisu od jutros raste po deset centimetara na sat, zbog čega je ugroženo 25 domaćinstava koja su bila poplavljena tokom Uskrsa.

"Ti meštani pomeraju stvari na spratove, evakuišu stoku na mesta koja su iznad plavnog talasa. Imamo još četiri ili pet sati do nivoa Južne Morave koji smo imali za Uskrs", kazao je Lazarević.

Tokom protekla četiri dana, na području Trstenika palo je 95 litara vode po metru kvadratnom, na teritoriji Stalaća 78,5 litara, Varvarina 69,2 litra i Kruševca 41,8 litara.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
17 Beograd