Skip to main content
Blokirana deponija

Lazarević: Prekinuti blokadu deponije

Foto: Profimedia/ilustracija
BEOGRAD - Direktor JKP "Gradska čistoća" Siniša Lazarević upozorio je danas da zbog višednevne blokade ulaza u deponiju "Vinča" neće imati gde da se odlaže otpad i da bi posledice mogle da budu katastrofalne i po grad i po građane.

Meštani naselja Radmilovac i roditelji učenika Osnovne škole "Nikola Tesla" blokirali su ulaz u deponiju "Vinča", jer se protive gradnji 400 kilovoltnog dalekovoda za transformatorsku stanicu "Beograd 20" koja bi jednim delom, kako je planirano, trebala da prođe kroz naselje i pored škole i vrtića.

"Ulazimo u kritičan period u kome možemo doći u situaciju da nemamo više gde da odlažemo otpad i praznimo kontejnere. Posledice bi u tom slučaju po grad i građane bile katastrofalne, kako zbog higijene, tako i zbog zdravstvenih i ekoloških problema koji mogu da nastanu", rekao je Lazarević, a prenosi se u saopštenju Uprave grada.

On je apelovao na nadležne organe da se što pre, u interesu Beograda i njegovih stanovnika, nađe rešenje i odblokira pristup deponiji i izvinio se građanima Beograda što je zbog višednevne blokade ulaza u deponiju "Vinča" otežano pražnjenje kontejnera.

Lazarević je naveo da je "Gradska čistoća" problem rešavala tako što je deo komunalnog otpada odlagala na manje komunalne deponije u Pančevu, Obrenovcu i Lazarevcu i da je to stvorilo dodatne troškove zbog prevoza otpada.
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd