fbpx
Skip to main content
Masturbacija

LEKARI JE PREPORUČUJU: Masturbacija ima pozitivan uticaj na ZDRAVLJE i seksualni život žena!

Foto: Profimedia
Rešava mnoge probleme.

Ženama se najčešće prigovara da nisu dovoljno zainteresovane za seks, da im nedostaje strasti, da nisu sposobne da dožive orgazam, i slično, piše u najnovijem Dijagnostičkom i statističkom priručniku za mentalne poremećaje. To dovodi do toga da se osećaju loše, pada im samopouzdanje, imaju sve manje želje za seksom i padaju u depresiju.

Prema američkoj studiji iz 2008. sprovedenoj na 31.000 žena, otkriveno je kako gotovo polovina njih ima seksualne probleme (43 odsto). Stručnjaci kažu kako pomagala poput vijagre za žene nisu rešenje za ovaj problem. Ali, masturbacija jeste. Žena je tad sama sa sobom, niko je ne gleda, ne analizira niti je može osuđivati. Masturbacija vraća telu životnu energiju, povećava produktivnost mozga, opušta, podiže samopouzdanje, može pomoći i kod gubitka kilograma, a vraća i želju za seksom.

samozadovoljavanje
Foto: Profimedia

Suprotno tome, kontracepcija remeti ravnotežu polnih hormona u telu što, s jedne strane onemogućava trudnoću, a s druge - smanjuje želju za seksom. Pilule smanjuju nivo testosterona, a taj hormon je zaslužan za libido. Antidepresivi, takođe, mogu poremetiti hormonalnu ravnotežu i dovesti do gubitka želje za intimnošću, a u nekim slučajevima i do nemogućnosti postizanja orgazma.

Pročitajte OVDE savete seks blogerke: kako priuštiti partneru neverovatan "ručni rad" ili "ljubavnu masažu" i potpuno ga raspametiti.

Svako zadovoljstvo, pa tako i masturbacija, vraća hormonalnu ravnotežu u normalu. Stručnjaci kažu kako je samozadovoljavanje najlakši način za stvaranje uzbuđenja i postizanje orgazma. Tada se oslobađa hormon ljubavi, oksitocin, koji smanjuje nivo kortizola (hormona stresa) u telu. Osim što oksitocin popravlja raspoloženje, pomaže i u mršavljenu jer je kortizol često krivac za višak kilograma i probleme s njihovim gubitkom.

Dobro je imati i seksualne maštarije jer se tako povećava nivo testosterona u telu, a to vodi pojavi jake želje za seksom, piše U. S. News Health.

Pročitajte OVDE kako se možete osloboditi napetosti pomoću kupke od senfa!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Nela's picture

Nela

Zaista rešava mnoge probleme :)

2 | 1

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd