Skip to main content
TF-X hibridni leteći auto

Leteći auto na hibridni pogon! (VIDEO)

Foto: Facebook
Još se nismo čestito navikli na hibridne automobile, a TerraFugia je već najavila prvi model letećih kola na hibridni pogon.

U pitanju je četvorosed, koji poseduje dva motora, benzinski od 300 konja i električni od 600 konjskih snaga, sa radijusom kretanja od 700 do 800 kilometara.  Bateriju ovog vozila će te moći, tokom noći, puniti strujom iz lokalne energetske mreže, što bi trebalo da snizi cenu ekspolatacije i olakša svakodnevno korišćenje.

TerraFugia tvrdi da će upravljanje sa TF-X biti veoma jednostavno, i da će svako, nakon samo 5 časova obuke, moći da, bez problema, upravlja ovom letelicom. Naime, TerraFugia ima nameru da automatizuje veliki broj sistema i prepusti njihovu kontrolu računarima.

Iako ova vest izaziva blagu nevericu, TerraFugia ima dosta iskustva na ovom polju, jer su još 2006. predstavili prvi prototip letećih kola, a prošle godine su održali demonstracioni let. Transiton, kako je ime ovog vozila bi trebalo da postane dostupan kupcima 2015. ili 2016. godine, po ceni od 279.000$.

Pogledajte još i:

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd