Skip to main content
Raasko Katic,KK Zvezda

LUČIĆ ZA SRBIJU DANAS: Zvezda nema vođu, a tim karakter!

Foto: Beta
Ovaj tim Crvene zvezde nije šampionski i nema odlike šampiona - smatra nakadašnji trener crveno-belih.

Za prosutim mlekom ne vredi kukati! Košarkaši Crvene zvezde odradili su sjajnu sezonu, imali rezultate iznad očekivanja, kako u ABA, tako i Evroligi i Evrokupu. Ali, kad su treba li da stave pečat na izveštaj o učinku i naprave korak za uspešnu narednu sezonu, potpuno su zabrljali. Šta se desilo sa timom koji je suvereno vladao Jadranom i stigao na cilj prvi?

- Posle bitke svi su generali pametni – kaže za Srbiju Danas Vladislav Lale Lučić, nekadašnjni trener Zvezde i Partizana . Zvezda je ovim porazom stavila pod sumnju konačnu definiciju ovog tima. Nagoveštaji da nije sve tako kako su mnogi mislili viđen je još u Kazanju.

Na šta konkretno mislite?

- Šampionski tim igra najbolje kad je najteže. Onda dolazi do izražaja pobednički, šampionski karakter. Karakter se rađa, a pobednički mentalitet stiče kroz velike utakmice i osvajanje trofeja. Zvezda je u meču sa Cibonom pokazala da nije šampionski tim.

Zar nema igrača u Zvezdi sa pobedničkim mentalitetom?

- Samo Jaka Blažič ima taj karakter pobednika. Lepo je krenuo i mali Luka Mitrović, ali se povredio, pa sad nije u formi. Ni Zvezdini Amerikanci nisu igrači šampionskog pelcera. Videli ste kakav igrač je Cibonin Amerikanac Blesingejm. Takvog Zvezda nema. Jedini koji je u ovom Zvezdinom timu osvajao trofej je Raško Katić i to sa Partizanom.

Hoćete da kažete da ovaj tim Zvezde nije za najviša dostignuća?

- Nije. Mislim da je ovo maksimum koji su pružili i da ljudi u klubu razmišljaju o timu za narednu sezonu. Moraće mnogo toga da se menja.

Nisu sve šanse za Evropu propale?

- Nisu, mada je kroz turnir teško doći do Evrope, jer tamo će se naći izuzetno jake ekipe.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD košarka

SD fudbal

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd