fbpx
Skip to main content
Igor Lukšić

Lukšić: O značaju dijaspore i njenom doprinosu CG

PODGORICA/TORONTO - U godini obeležavanja godišnjica proširenja NATO i drugih značajnih jubileja za Evropu, šef crnogorske diplomatije Igor Lukšić naglasio je tokom prve bilateralne posete Kanadi značaj trenutka za dovršenje procesa slobodne i celovite Evrope i uloge evroatlantskih integracija Crne Gore i Zapadnog Balkana u tom kontekstu.

Lukšić je imao izlaganje u Atlantskom savetu Kanade i susret sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Torontu, tokom kojih se osvrnuo na istoriju Crne Gore kao nezavisne države, kao i na njene prioritete i napredak u procesima evropskih i evroatlantskih integracija.

U razgovoru sa predstavnicima crnogorske dijaspore bilo je reči o unapređenju i jačanju komunikacije i saradnje crnogorskih iseljenika iz matične države, u skladu sa prioritetima Vlade Crne Gore, prenose crnogorski mediji saopštenje Ministarstva spoljnih poslova i evropskih integracija.

U tom smislu istaknut je i značaj dijaspore i njen doprinos Crnoj Gori, a razmatrani su modaliteti daljeg rada na prioritetima u saradnji sa Upravom za dijasporu kroz izgradnju i primenu strateških dokumenata vlade.

Lukšić se susreo i sa kanadskim investitorom Piterom Mankom sa kojim je razgovarao o realizovanim i budućim fazama implementacije projekta "Porto Montenegro".

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19