fbpx
Skip to main content
Subotica

Malenković: Saglasnost za nastavak izgradnje pozorišta

Foto: Profimedia
SUBOTICA - Fond za kapitalna ulaganja dao je saglasnost na sprovođenje javne nabavke za narednu fazu izgradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici, koja će biti vredna 85 miliona dinara, rekao je direktor ovog fonda Nebojša Malenković.

Po pitanju sanacije tornja crkve svetog Jurija, koji je oštećen u prošlogodišnjem nevremenu, a saniran sa 20 miliona dinara iz ovog fonda, Malenković je napomenuo da je sanacija ove crkve 74. verski objekat čiju je sanaciju, odnosno izgradnju finansirao ovaj fond u prethodnom periodu, najavivši da će ta vrsta saradnje sa crkvama i verskim zajednicama biti nastavljena i u budućnosti.

Zgrada Narodnog pozorišta u Subotici gradi se, odnosno rekonstruiše više od sedam godina, nakon što je srušen veći deo zgrade stare više od 150 godina.

Zbog ekonomske krize 2008. godine radovi su usporeni, da bi pre oko tri godine bili potpuno obustavljeni.

Posle dvogodišnje pauze, radovi su nastavljeni sredinom aprila prošle godine na starom, zaštićenom delu zgrade, a finansirala ih je Vlada Vojvodine, preko Fonda za kapitalna ulaganja sa 70 miliona dinara.

Prošle godine, odbornici Skupštine grada Subotica usvojili Rešenje o nastavku izgradnje Narodnog pozorišta, po kojem će zgrada subotičkog teatra imati trenutno izgrađene visine, znatno više pratećih komercijalnih prostora, manju ukupnu površinu i – uštedu u izgradnji od osam miliona evra.
 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
14 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19