Skip to main content
sinisa mali

MALI: Grad stipendijama ulaže u budućnost zemlje!

Foto: Srbija Danas
Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu objaviće sutra konkurs za dodelu 173 gradske stipendije učenicima srednjih škola i studentima visokoškolskih ustanova u Beogradu.

Tim povodom gradonačelnik Beograda Siniša Mali pozvao je srednjoškolce i studente, a naročito srednjoškolce i studente sa invaliditetom da se jave na ovaj konkurs.

– Politika Grada Beograda je da brine o onima kojima je naša pomoć najpotrebnija, a sa druge strane da podržava i ulaže u one koji su budućnost našeg grada i zemlje. I ubuduće ćemo podržavati i pomagati najtalentovanije mlade ljude u sportskim, umetničkim, muzičkim, naučnim i svim drugim oblastima. S druge strane, grad i republika imaju jedinstvenu politiku i u unapređenju položaja osoba sa invaliditetom - rekao je Siniša Mali.

KONAČNO! Završeni radovi u Radničkoj ulici, pušten saobraćaj

sinisa mali
Foto: Srbija Danas

- Deo toga je i podrška razvoju svih sposobnosti kod dece sa invaliditetom, koja često postižu zavidne rezultate na mnogim poljima – rekao je Siniša Mali podsetivši i na osnivanje Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom Grada Beograda. 

MALI POVODOM OBELEŽAVANJA DANA SEĆANJA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA: Negujemo kulturu sećanja

Studenti
Foto: Profimedia

On je istakao da će se među budućim stipendistima sigurno iznedriti mnogo njih koji će sutra pomoći razvoju i unapređenju našeg društva i da će vreme pokazati da su ove gradske stipendije dobili stvarno oni koji ih i zaslužuju. 

Stipendije, od po 11.000 dinara mesečno, dobiće 44 učenika srednjih škola i 18 učenika sa invaliditetom, dok će po 13.000 dinara moći da dobiju 74 studenta i 37 studenata sa invaliditetom.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
31 Beograd