fbpx
Skip to main content
Rečna flotila Vojske Srbije kod Novog Sada

Sve spremno za vojnu paradu!

Foto: Facebook
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će sutra, kako je i planirano, biti završene sve pripreme za prvu vojnu paradu koja će biti održana posle 30 godina.

Mali je podsetio da celokupni komunalni sistem Grada Beograda učestvuje u pripremama za paradu.

"Mi smo kao Grad Beograd dobili obavezu da završimo sve pripreme do sutra: asfaltiranje, ulepšavanje ulica, sređivanje signalizacije, postavljanje ograde i svega što je neophodno da bi se parada uspešno održala", rekao je Mali.

Vojska Srbije
Foto: Profimedia

Nakon toga, u Bulevaru Nikole Tesle Vojska Srbije će imati svoje probe i pripremati se za paradu za četvrtak, napomenuo je Mali i naglasio da će predstojeća parada biti veličanstvena prilika da vidimo čime sve Vojska Srbije, dodajući da će u manifestaciji učestvovati skoro 3.000 vojnika, 300 vozila, avioni, helikopteri.

Parada će početi u 15:30 sati, a Mali je zamolio Beograđane i posetioce parade iz drugih mesta da dođu nešto ranije, oko 14 sati kako bi se izbegle gužve.

Mali je napomenuo da je Grad Beograd organizovao desetodnevni program obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, od 10. do 20. oktobra i on obuhvata izložbe, predstave, a centralna manifestacija je 19. oktobra

Govoreći o pripremama za početak radova na projektu "Beograd na vodi", Mali je kazao da se teren priprema svakodnevno, a od 29. septembra traje javni uvid u Urbanistički plan za područje Savskog amfiteatra.

Oficiri Vojske Srbije
Foto: Facebook

"Taj plan će biti na uvidu do 29. oktobra, nakon toga očekujemo da će do 1. decembra planska komisija taj plan i usvojiti, sa te strane sve teče po planu", rekao je Mali dodajući da se očekuje da će se na proleće sledeće godine krenuti sa radovima.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
0 Beograd